top of page

Bluehearts

Uppfödningar

Här presenteras alla uppfödningar.

Vissa är tillsalu!

Vid intresse kontakta blueheartstable@hotmail.com / 0704648310

 

Läs mer om våra avelsston här nedan:

 

 

Vårt avelsmål är att föda upp och avla fram mångsidiga SWB hästar med fokus på mångsidighet,  ridbarhet och god mentalitet. Våra hästar ska oavsett härstamning kunna lämpa sig för de flesta grenar tack vare deras exteriöra förutsättningar och goda temperament.

Våra föl är välhanterade. Med betoning på VÄL hanterade. De hanteras från dag ett med grimma och att ledas. Redan första månaden åker de med mamma till seminstationen och de blir ofta många (visserligen korta) resor fram och tillbaka under säsongens gång. Lastning är aldrig ett problem. Tidigt lär de sig att visas för hand, att badas och självfallet dagligen lyfta hovar och bli verkade regelbundet. 

 

Tack vare konsekvent, lugn och tydlig hantering skapas en god grundutbildning där fölen får goda förutsättningar till att förberedas inför sitt framtida liv. Den röda tråden och kontuneliga hanteringen och omvårdnaden skapar god relation till den mänskliga kontakten och ger trygga, stabila och kontaktsökande individer.

Vid leverans har alla fölen självklart pass i SWB och breeders throphy anslutning. Försäkring och papper i ordning. Avmaskade enligt schema, påbörjad grundvaccination samt hälsoundersökt av veterinär. (Enklare besiktning, lyssnar på hjärta & lungor m.m)

Bor man inom rimligt avstånd kan jag erbjuda hemkörning av fölet efter avvänjning mot en extra kostnad.

Avelsmål

Filisofi

Leverans

Blueheart Diggidoo

Tillsalu!

SWB hingst

F.2023-06-20

Digital VT ( Diamant de semilly) - Bandos - Bierun

SWB vita papper

Gulligt litet hingstföl efter vår förstföderska Dusia.

Pappa Digital VT har själv efter att ha lyckats bra i samtliga årgångschampionat (placerad i många av dem) tävlat framgångrikt upp till internationell 160 hoppning med många vinster och placeringar i både nationella och internationella Grand Prix-klasser. Han har flera placeringar i SM och har även deltagit i 5* tävlingar för Sverige med Elin Jansson. Han har med 3 olika ryttare tagit svårklassplacereringar varje år sedan året han fyllde 8år.

Digital VT:s fader Diamant de Semilly toppade WBSFH:s lista över världens mest framgångrika hingstar och lämnar mängder av oerhört kapabla avkommor. 
 

Dobby - En cool liten kille för hoppning, fälttävlan, allround! En liten kille med stor personlighet med mycket karaktär.

DSC02410 facebook.jpg

Blueheart tiktik boom

Tillsalu!

SWB hingst

F.2023-05-17

Try me K van kattenheye - Silverstone - Le Mexico

SWB gröna papper

Charmigt och supersnällt hingstföl efter vår supermamma Sunna N. (selektionssto)

Fadern Try Me k van kattenheye är en ung lovande och mycket talangfull hopphingst som blev premierad på bruksprovet både 2022 och 2023. Modern Sunna N är ett selektionssto med flertalet prestationshästar i härstamningen. Hennes far Silverstone fick flertalet 9or på sitt bruksprov. Farfar Champion du lys har vunnit 150 hoppning över 60 gånger. I tredje led på pappans sida finner vi Carthago som själv tävlat 160 samt lämnat 29 avkommor som tävlar svår klass hoppning, för att nämna några.

Sven som han kallas är en snäll och mild grabb som med sin stamtavla (och underbara temperament!) bör lämpa sig riktigt bra på hoppbanorna, eller varför inte allorund/fälttävlan. Han blir vad man gör honom till!

DSC00600-Förbättrat-BR.jpg

Blueheart Springtail

Tillsalu!

SWB sto

F.2023-05-21

Kespri DC - Tornesch - Island reef xx

SWB gröna papper

Sött stoföl efter vårt underbara avelssto Simply Red. (Selektionssto)

Fadern Kespri DC blev godkänd vid bruksprovet 2022 och har tävlat upp tom svår hoppning (145 cm). Farfar kannan är en av världens mest kända hingstar som tävlat på högsta nivå och som lämnat ett sort avtryck på hoppaveln.

Modern har själv tävlat upp tom 120 cm som 5 åring men en olycka i hagen satte stopp för fortsatt karrär.

Moderns far Tornesch tävlades framgångsrikt upp tom 160 cm hoppning med Malin Baryard.

Spira är en urgullig och kaxig tjej med mycket karaktär. En framtida tävlingsatlet till hoppbanan med pannben och vilja av stål!

Spira visades på fölvisning där hon belönades med 84,4% där hon fick 9 för typ, 7 skritt, 7,5 trav, 9 galopp, 8,5 allmänt intryck.

Kvalade till riksfölchampionatet vid Strömsholm.

DSC01003-Förbättrat-BR.jpg

Di Blueheart Zinosso

Tillsalu!

SWB hingst

F.2023-05-10

Zino - Sijbrand (Heartbreaker) - Samber

SWB vita papper

Fint skäckföl efter vårt fantastiska avelssto Di Picasso som nedärver så korrekta och okomplicerade individer.

Fadern Zino korades till bruksprovsvinnare i hoppning 2022 och imponerade med sin galopp, scope och ridbarhet. Zino är en ung lovande hingst som i år gått 5 årsklasserna med fint resultat.

På mammans sida hittar vi Heartbreaker som farfar som också är en av världens främsta avelsmatadorer och som tävlat på högsta nivå i hoppning. Mammans morfar Samber tävlade på grand prix nivå i dressyr.

Zune är en social, nyfiken och cool kille. Han tar det mesta med ro och är hittils en mycket okomplicerad individ. Ett temperament som tycks fortsätta nedärvas från hans mor, där samtliga 3 avkommor som sparats har samma vänliga och coola uppsyn. En framtida multitalang som kommer kunna lämpa sig till vad man än önskar.

Zune blev en av Sveriges högst bedömda hoppföl efter genomförd fölvisning. Han blev tilldelad svindlande poängraden: 9 p typ, 7 skritt, 8,5 trav, 9,5 galopp (!!) och 9 allmänt intryck. Alltsammans landade på fantastiska 87,8%! och totalvinnare av samtliga visade föl den dagen. Vann därmed också Ung SWB cup då jag som uppfödare, ägare och visare var 24 år då.

Kvalade till och deltog vid riksfölchampionatet vid Strömsholm.

DSC07540-Förbättrat-BR-Redigera.jpg
DSC09110-Förbättrat-BR-Redigera.jpg

Blueheart Mr Bean

Inte tillsalu.

SWB hingst

F.2023-05-24

Sir Statham - Chairman La Silla - Radisson VDL

SWB gröna papper

Personligt skäckföl efter vårt vackra avelssto Carabiena JoF. (selektionssto)

Fadern Sir statham kvalade till finalen i Breeders Trophy (hingstklass) 2021 och rankades som en av de mest framgångsrika fälttävlanshästarna i sin åldersklass . Han är uttagen till projektet "Unga fälttävlanstalanger", Efter första träningen i projektet 2020 blev Sir Statham uttagen till elit-gruppen.

Morfar Chairman La Silla  tävlade Svår hoppning 150-155cm och Radisson VDL tävlade Svår hoppning 160cm

Benny som han kallas är en utstickande kille med härlig utstrålning och karaktär. En framtida fälttävlanshäst av ädlare modell.

Visad på fölvisning och tillgavs 84,4% med följande poängrad: 8,5 typ, 7 skritt, 9 trav, 9 galopp, 8,5 allmänt intryck. Kvalade till och deltog senare vid riksfölchampionatet vid Strömsholm.

DSC00794-Förbättrat-BR_edited.jpg
DSC07746-Förbättrat-BR-Redigera.jpg

Di Blueheart Pinelzkey

Inte tillsalu.

SWB hingst

F.2022-04-05

Enelzkey SR - Sijbrand (Heartbreaker) - Samber

SWB vita papper

Fint skäckföl efter vårt fina avelssto Di Picasso. Toppstammad med guldkantad härstamning. 

Far Enelzkey vann bruksprovet i hoppning 2020. Hans far Eldorado van de zeshoek är en av världens absolut bästa avelshingstar med enorma avelsframgångar. Han tävlar upp tom Grand prix i hoppning. Morfar till Enelzkey är Papillion rouge som gått OS i hoppning. På mammans sida hittar vi Heartbreaker som farfar som också är en av världens främsta avelsmatadorer och som tävlat på högsta nivå i hoppning. Mammans morfar Samber tävlade på grand prix nivå i dressyr.

Pelle som han kallas är en mild kille med en cool uppsyn på livet. Han tar det mesta med ro även om han kan vara ett busfrö och spexa till det ibland. Han är självständig och har alltid varit väldigt "mogen" och tillgiven och anförtrott sig till människan från start. En hittils väldigt okomplicerad individ med gott temperament och en väldigt fin trav.

Visades på fölvisning 14/8 på Hagliden gård. Tilldelades 78,9% och var 0,1% från att kvala till riksfölchampionatet.

301600989_599491171732377_2721477413862517605_n.jpg

Blueheart Simplify

Inte tillsalu.

SWB hingst gröna papper

F.2022-04-27

Zafferano - Tornesch - Island Reef xx

SWB gröna papper

Vacker och kaxig isabellhingst med hela paketet. Personlighet, utseende och etablerad härstamning!

Efter Zafferano som tävlar på grand prix nivå i dressyr och som fick 10 i temperament på sitt hingstprov. Mor är vårt selektionssto Simply Red tävlade upp tom 120 cm i hoppning innan olycka satte stopp för karriären. Far till henne är Tornesch som tävlades på världscupsnivå av Malin Baryard. Längre bak hittar vi fullblodsgener. gångarter kombinerat med hoppblod och fullblod talar för en mångsidig häst, fördelaktig för fälttävlan.

Sid som han kallas är en riktig charmör, samtidigt som han är lite av en clown. En kille med mycket humor och fart under hovarna och som ständigt är i händelsernas centrum. Älskar uppmärksamhet och mänskligt umgänge. Är den som drar igång varje lekstund med de andra fölen och kommer alltid fram först i hagen och är därefter nästintill oskiljaktig. Självständig, modig, arbetsvillig och oerhört social. Positiv och tycker livet är roligt.

Visades på fölvisning 14/8 på Hagliden gård och blev högst bedömda hoppfölet med 80,6%, och kvalade därmed till riksfölchampionatet på Strömsholm 17 sept.

_MG_0024-Redigera.jpg

Blueheart Summerton

SÅLD

SWB sto gröna papper

F.2022-04-09

Emmerton - Silverstone - Le -Mexico

SWB gröna papper

Prestationsstammat, feminint och sött sto. Efter vårt selektionssto Sunna N. Sunnas far Silverstone fick flertalet 9or på sitt bruksprov. Farfar Champion du lys har vunnit 150 hoppning över 60 gånger. I tredje led hittar vi Carthago som själv tävlat 160 samt lämnat 29 avkommor som går svår hoppning. 

Far till fölet, Emmerton, är ELIT premierad och är en välmeriterad hingst som länge tävlat på högsta nivå.

Summer blev årets (2022) enda tjej, och det tog ett tag innan hon släppte garden och började leka med killarna. Nu när hon har mognat och vågat släppa lös lite är hon på ytan en blyg tjej men som gillar mänsklig närvaro, har visat på att hon också minsann kan tacklas med de andra fölen i deras race och som också vill komma fram och tävla om uppmärksamheten.

Hon har god energi men är samtidigt lugn och sansad. Inte lika kaxig och modig som grabbarna men en tjej kan vett och etikett!

Summer visades på fölvisning 27/8 på Holmen. Tilldelades 81,7% med en 9a för galoppen. Kvalade till riksfölschampionatet på strömsholm 17 sept.

Inte tillsalu.

SWB sto

F.2020-03-22

Chacfly PS (Chacco Blue) - Sijbrand (Heartbreaker) - Samber

174cm

SWB vita papper

Prestationsstammat sto efter vårt avelssto Di Picasso.

Far Chacfly PS började sin karriär som rekordvinnare vid hingsttestet där han belönades med 9,49 poäng. Han blev belönad med maxpoängen 10 i inte mindre än sex bedömningspunkter (inklusive kapacitet, manér och helhetsintryck) samt fick 9,5 för sin ridbarhet. För sina prestationer blev han tilldelad “Stakkato-priset” av Hannoveranerförbundet. Han tävlar nu framgångsrikt på Grand Prix nivå i hoppning. Farfar är Chacco-Blue som sedan 2015 finns med bland de tio bästa på WBFSHs världsranking över hoppförärvare och sedan 2017 ligger han överst på rankingen. 

På mammans sida hittar vi Heartbreaker som farfar som också är en av världens främsta avelsmatadorer och som tävlat på högsta nivå i hoppning. Mammans morfar Samber tävlade på grand prix nivå i dressyr.

Donna som hon kallas är en långlinjerad, högrest och välväxt tjej som står stadigt med hovarna på jorden. Hon är en lugn och trevlig individ som alltid vill vara till lags och som hittils varit väldigt okomplicerad i allt vi gjort.

Di Blueheart Chacpifly

_MG_0498-Redigera.jpg
_MG_0446.jpg
bottom of page