top of page

Bluehearts

Uppfödningar

Här presenteras alla uppfödningar.

Vissa är tillsalu!

Vid intresse kontakta blueheartstable@hotmail.com / 0704648310

 

Läs mer om våra avelsston här nedan:

 

 

Vårt avelsmål är att föda upp och avla fram mångsidiga SWB hästar med fokus på mångsidighet,  ridbarhet och god mentalitet. Våra hästar ska oavsett härstamning kunna lämpa sig för de flesta grenar tack vare deras exteriöra förutsättningar och goda temperament.

Våra föl är välhanterade. Med betoning på VÄL hanterade. De hanteras från dag ett med grimma och att ledas. Redan första månaden åker de med mamma till seminstationen och de blir ofta många (visserligen korta) resor fram och tillbaka under säsongens gång. Lastning är aldrig ett problem. Tidigt lär de sig att visas för hand, att badas och självfallet dagligen lyfta hovar och bli verkade regelbundet. 

 

Tack vare konsekvent, lugn och tydlig hantering skapas en god grundutbildning där fölen får goda förutsättningar till att förberedas inför sitt framtida liv. Den röda tråden och kontuneliga hanteringen och omvårdnaden skapar god relation till den mänskliga kontakten och ger trygga, stabila och kontaktsökande individer.

Vid leverans har alla fölen självklart pass i SWB och breeders throphy anslutning. Försäkring och papper i ordning. Avmaskade enligt schema, påbörjad grundvaccination samt hälsoundersökt av veterinär. (Enklare besiktning, lyssnar på hjärta & lungor m.m)

Bor man inom rimligt avstånd kan jag erbjuda hemkörning av fölet efter avvänjning mot en extra kostnad.

Avelsmål

Filisofi

Leverans

Di Blueheart Pinelzkey

Inte tillsalu.

SWB hingst

F.2022-04-05

Enelzkey SR - Sijbrand (Heartbreaker) - Samber

Fint skäckföl efter vårt fina avelssto Di Picasso. Toppstammad med guldkantad härstamning. 

Far Enelzkey vann bruksprovet i hoppning 2020. Hans far Eldorado van de zeshoek är en av världens absolut bästa avelshingstar med enorma avelsframgångar. Han tävlar upp tom Grand prix i hoppning. Morfar till Enelzkey är Papillion rouge som gått OS i hoppning. På mammans sida hittar vi Heartbreaker som farfar som också är en av världens främsta avelsmatadorer och som tävlat på högsta nivå i hoppning. Mammans morfar Samber tävlade på grand prix nivå i dressyr.

Pelle som han kallas är en mild kille med en cool uppsyn på livet. Han tar det mesta med ro även om han kan vara ett busfrö och spexa till det ibland. Han är självständig och har alltid varit väldigt "mogen" och tillgiven och anförtrott sig till människan från start. En hittils väldigt okomplicerad individ med gott temperament och en väldigt fin trav.

Visades på fölvisning 14/8 på Hagliden gård. Tilldelades 78,9% och var 0,1% från att kvala till riksfölchampionatet.

301600989_599491171732377_2721477413862517605_n.jpg

Blueheart Simplify

SÅLD

SWB hingst gröna papper

F.2022-04-27

Zafferano - Tornesch - Island Reef xx

Vacker och kaxig isabellhingst med hela paketet. Personlighet, utseende och etablerad härstamning!

Efter Zafferano som tävlar på grand prix nivå i dressyr och som fick 10 i temperament på sitt hingstprov. Mor är vårt selektionssto Simply Red tävlade upp tom 120 cm i hoppning innan olycka satte stopp för karriären. Far till henne är Tornesch som tävlades på världscupsnivå av Malin Baryard. Längre bak hittar vi fullblodsgener. gångarter kombinerat med hoppblod och fullblod talar för en mångsidig häst, fördelaktig för fälttävlan.

Sid som han kallas är en riktig charmör, samtidigt som han är lite av en clown. En kille med mycket humor och fart under hovarna och som ständigt är i händelsernas centrum. Älskar uppmärksamhet och mänskligt umgänge. Är den som drar igång varje lekstund med de andra fölen och kommer alltid fram först i hagen och är därefter nästintill oskiljaktig. Självständig, modig, arbetsvillig och oerhört social. Positiv och tycker livet är roligt.

Visades på fölvisning 14/8 på Hagliden gård och blev högst bedömda hoppfölet med 80,6%, och kvalade därmed till riksfölchampionatet på Strömsholm 17 sept.

_MG_0024-Redigera.jpg

Blueheart Summerton

SÅLD

SWB sto gröna papper

F.2022-04-09

Emmerton - Silverstone - Le -Mexico

Prestationsstammat, feminint och sött sto. Efter vårt selektionssto Sunna N. Sunnas far Silverstone fick flertalet 9or på sitt bruksprov. Farfar Champion du lys har vunnit 150 hoppning över 60 gånger. I tredje led hittar vi Carthago som själv tävlat 160 samt lämnat 29 avkommor som går svår hoppning. 

Far till fölet, Emmerton, är ELIT premierad och är en välmeriterad hingst som länge tävlat på högsta nivå.

Summer blev årets (2022) enda tjej, och det tog ett tag innan hon släppte garden och började leka med killarna. Nu när hon har mognat och vågat släppa lös lite är hon på ytan en blyg tjej men som gillar mänsklig närvaro, har visat på att hon också minsann kan tacklas med de andra fölen i deras race och som också vill komma fram och tävla om uppmärksamheten.

Hon har god energi men är samtidigt lugn och sansad. Inte lika kaxig och modig som grabbarna men en tjej kan vett och etikett!

Summer visades på fölvisning 27/8 på Holmen. Tilldelades 81,7% med en 9a för galoppen. Kvalade till riksfölschampionatet på strömsholm 17 sept.

302241609_595706948777466_11271699041719888_n.jpg

Inte tillsalu.

SWB sto

F.2020-03-22

Chacfly PS (Chacco Blue) - Sijbrand (Heartbreaker) - Samber

170cm

Prestationsstammat sto efter vårt avelssto Di Picasso. Far Chacfly PS började sin karriär som rekordvinnare vid hingsttestet där han belönades med 9,49 poäng. Han blev belönad med maxpoängen 10 i inte mindre än sex bedömningspunkter (inklusive kapacitet, manér och helhetsintryck) samt fick 9,5 för sin ridbarhet. För sina prestationer blev han tilldelad “Stakkato-priset” av Hannoveranerförbundet. Han tävlar nu framgångsrikt på Grand Prix nivå i hoppning. Farfar är Chacco-Blue som sedan 2015 finns med bland de tio bästa på WBFSHs världsranking över hoppförärvare och sedan 2017 ligger han överst på rankingen. 

På mammans sida hittar vi Heartbreaker som farfar som också är en av världens främsta avelsmatadorer och som tävlat på högsta nivå i hoppning. Mammans morfar Samber tävlade på grand prix nivå i dressyr.

Donna som hon kallas är en långlinjerad, högrest och välväxt tjej som står stadigt med hovarna på jorden. Hon är en lugn och trevlig individ som alltid vill vara till lags och som hittils varit väldigt okomplicerad i allt vi gjort.

Di Blueheart Chacpifly

_MG_0498-Redigera.jpg
_MG_0446.jpg
bottom of page