top of page

Om verksamheten & anläggningen

Sedan 2020 driver jag, Emelie Johansson, verksamheten Blueheart stable på vår familjeägda hästgård som börjar mynna ut till en modern häst -och ridanläggning.  

Anläggningen består idag av en stor utebana på 30x60m, en ridhall som stod färdig vintern 2021 på 22x65 m (ridyta 22x50m)  Ett mindre stall med seminspilta, en kommande terrängbana och rundkorall. 3 lösdrifter med plats för totalt ett 20-tal hästar.

 

Uppfödningen är en stor del av verksamheten där jag har ett bra samarbete med grannstationen och där jag också via min utbildning till seminassistent kan vara ännu mer involverad i processen att utveckla framtidens stjärnor. Målet är att behålla ungefär hälften av avkommorna varje år för att samla på hästmaterial till en framtida ridakademi (ridskola för duktigare elever som vill ta steget vidare men som kanske inte har tid eller möjlighet att köpa egen häst) Här kommer då erbjudas träning och undervisning (inom hopp, dressyr, markarbete, terräng, uteritt, körning....= helheten!) av ekipage i mindre grupper på välstammade, välutbildade och välridna SWB hästar som kan ge eleverna den där lilla extra "aha" -och "wow"-känslan - förhoppningsvis!

Innan jag startade verksamheten gick jag 1 åriga unghästutbildningen (efter studenten) och därefter fick jag jobb utomlands hos bulgarisk landslagryttare. Där var min huvudsakliga uppgift att rida in, utbilda, träna och tävla en del av hästarna.

UTBILDNINGAR & KOMPETENSER

2015-2018 Realgymnasiet (Naturbruksgymnasium, inriktning häst,
fördjupning lärling = 1,5 år hos Anna Freskgård.)

2018-2019 unghästprogrammet i Flyinge. Examinerad unghästutbildare.

2022 - studerar mental träning

2022 - Grundkurs i läkemedelshantering (D9) via Bångs djurvård


2022 - SRL 1 - Svensk ridlärarutbildning
Jobbade på ridskola i Flen i 5 terminer under HT 2021-HT 2023

2022 - Grundkurs i barfotaverkning via SANHCP

2023 - Seminassistenkurs vid Bollerups naturbruksgymnasium 

bottom of page