top of page

Avelsprogram

Blueheart har ett avelsprogram där vi för tillfället har 6 avelsston.

Målet är att föda upp kvalitativa SWB hästar med bra möderne och med en väl utvald hingst för att matcha stoets egenskaper för att forma en häst med gott temperament, goda exteriöra förutsättningar och en allsidig häst med talang för samtliga dicipliner. 

Vi värdesätter god mentalitet, ridbarhet och mångsidighet.

Läs mer om våra avkommor här nedan:

Diva huvud.jpg
Skärmbild 2022-06-05 222251.png

Di Picasso

DIVA

2008

KWPN

166 cm

Brunskäck

e.Sijbrand (Heartbreaker - Voltaire) ue.Samber

Diva nedäver kraftfulla avkommor, oftast med en del vita tecken och strumpor. Då hon är av äldre halvblodsmodell väljer vi hingstar av smäckrare modell som kan lätta upp hennes typ. Hon har 3 mycket bra gångarter med mycket tryck i galoppen och stort språng. Hon har korrekt benställning och god hovkvalité. Hon är långlinjerad och högställd.

Diva har själv tävlat både hoppning, dressyr & fälttävlan på lätt nivå och visade talang för samtliga grenar. Sattes enbart i avelsboxen pga hennes goda förvärvning.

 

Heartbreaker är en av världens mest välkända avelsförvärvare som bl.a gett avelsmatadoren Heartbeat.  Heartbreaker och Voltaire har båda gått GP/160cm nivå samt morfar Samber tävlade Svår dressyr.

Diva har fått 3 föl tidigare, första innan hon kom till oss som är kvalad till 140, samt Bluehearts allra första uppfödning - Di Blueheart Chacpifly (Sto 2020) e.Chacfly PS (Chacco blue). 2022 fick hon sitt tredje föl, en skäckhingst (Di Blueheart Pinelzkey) e.Enelzkey SR (bruksprovsvinnare 2020 i hoppning) Hennes föl f.2023 e.Zino blev en av sveriges högst bedömda hoppföl med en totalpoäng på 87,8% och bla 9 på typ, 8,5 trav, 9,5 galopp och 9 allmänt intryck.

Väntar föl med Captain Cooper i maj 2024. Elitpremierad i AES, tävlat upp tom 155 cm i hoppning och har flertalet vinster och placeringar upp tom 150.

Diva kropp.jpg
Silla huvud.jpg

Simply Red

SILLA

2011

SWB, Selektionssto

160 cm

Fux

e.Tornesch ue.Island Reef xx

Skärmbild 2022-06-05 222450.png

Silla är en fantastiskt vänlig själ som alltid vill väl. Hon har en del nerv men använder det på rätt sätt. Silla nedärver lite mindre och kompaktare hästar med en del blod. Därför väljer vi hingst med storlek och gott temperament. Även hingst med större gångarter.

 

Silla tävlade 120 cm som 5 åring innan olycka i hagen satte stopp för vidare karriär. Hon hoppade väl med god spänst. Silla har en trevlig, sportig och kompakt exteriör. Väldigt vackert och uttrycksfullt huvud som ger sött och feminint intryck, som speglar hennes personlighet.

Fadern Tornesch tävades av Malin Baryard på landslagsnivå. Tornesch blev 1:a i 6-årschampionatet i Falsterbo Horse Show 2006 samt bästa hopphingst vid bruksproven 2004. Han imponerade stort på bruksprovsdomarna och fick betyget 9 på fem av sex möjliga punkter. Tornesch är en son till Lux Z som vunnit otaliga internationella svårklasshoppningar. På moderns sida finns flertalet fullblodshästar som presterat väl på löpet.

Hon har fått 2 föl innan hos tidigare ägare och har fått 2 föl hos oss. En isabellhingst e.Zafferano 2022 och ett fuxsto e.Kespri DC 2023. Väntar föl med Diablue PS sommaren 2024. 

Silla kropp.jpg

Carabiena JoF

Bönan

2010

SWB Selektionssto

168 cm

Brun

Chairman La Silla - Radisson VDL

 

 

Bönan är en fantastiskt vacker, högställd och långlinjerad häst med ett utrycksfullt yttre. Hon är lika vacker som hon är stor. Hon är en stor häst i lyxförpackning, och trots att hon är stor så upplevs hon inte tung. Utan rör sig lätt och trevligt med rytmiska gångarter och hoppar med fin teknik. Hon är korrekt i sina ben och har bra hovar. 

Till henne tar vi gärna hingstar med lite mindre storlek och gärna ädlare typ för att lätta upp och ge en sportigare avkomma. Bönan är en häst som kan ge fina avkommor för alla grenar, men främst hoppning och fälttävlan. 

 

Chairman La Silla tävlade med placeringar upp till Svår hoppning (150-155cm)

Morfar till Chairman La Silla är Capitol 1, en ikonisk hingst som haft en betydelsefull inverkan över den sportsliga aveln i världen. 

Bönans morfar Radisson VDL har tävlat framgångsrikt tom 160m.
Radissons härstamning talar för sig själv, med en mödernelinje av högsta klass. Modern Joyful Lady har även lämnat godkända hingsten och bruksprovs-vinnaren Pacific. 
Även fädernelinjen med bla Indorado och Corrado är mycket starka hoppnedärvare.
Radissons avkommor visar utomordentlig hoppförmåga och goda gångarter. De har, precis som sin far, också ett mycket trevligt temperament.
Radisson har tävlande avkommor över hela världen, i hoppning, fälttävlan, dressyr och paradressyr.

Bönan har tidigare fått 5 föl hos förgående ägare/uppfödare.

 

Fick sitt första föl hos oss 2023, en skäckhingst e.Sir statham som fick 84,4% på fölvisning med bla. 8,5 för typ, 9 trav, 9 galopp och 8,5 allmänt intryck. Väntar föl 2024 med en av världens bästa hopphingstar: CARACAS med meriter tom 160cm hoppning.

Skärmbild 2022-06-05 222220.png
_MG_0279-Redigera-3.jpg
_MG_0225-Redigera-2.jpg

Sunna N

Sunnis

2008

SWB, Selektionssto

165 cm

Skimmel

Silverstone - Le Mexico

Sunna är en bestämd dam med egna åsikter. Hon har sina egenheter för henne som utmärker henne från flocken. Hon är något kraftigare modell av halvblod men är kompakt, utan att upplevas tung. Har korrekt benställning, god hovkvalité och form. Rör sig som en hopphäst och hoppar med fin teknik.

 

Far Silverstone fick flertalet 9or på sitt bruksprov. Farfar Champion du lys har vunnit 150 hoppning över 60 gånger. I tredje led på pappans sida finner vi carthago som själv tävlat 160 samt lämnat 29 avkommor som tävlar svår klass hoppning, för att nämna några.

Sunna har fått 2 avkommor hos tidigare ägare och köptes av oss dräktig med sitt tredje föl som hon födde hos oss 2022, ett fint stoföl efter ELIT premierade hingsten Emmerton. Fick 2023 ett fint hingstföl e.Try me k van kattenheye. Väntar föl 2024 e.Quibery som har placeringar tom 140-145cm hoppning.

 

Skärmbild 2022-06-05 222359.png
_MG_0354-Redigera[2564].jpg
_MG_0334-Redigera[2565].jpg

Bouncy Girl

Bonny

2008

SWB

163 cm

Skimmel

Briar - Fashion King

Bonny är en snäll och trevlig individ som är okomplicerad i hantering. En dam som inte tar så mycket plats. Hon är av lite mindre ädlare modell och rör sig fint med plus för traven och hoppar även med väldigt fin teknik. Briar-avkommor är kända för att även vara bra hoppare, inte konstigt med tanke på att Briars pappa och farfar båda gått svår hoppning. 

 

 Bonny är efter den legendariska dressyrhingsten Briar som reds av Jan Brink. 

Briar har otaliga segrar och placeringar i svår dressyr och deltagit vid många världscupstävlingar och finaler. Innehar rekordet över flest vunna SM (totalt 7 st). 1a på FEI:s världsranking för dressyrhingstar 10 år i rad. Deltagit i 3 OS.

Fader till Briar är Magini som tävlat med placeringar upp tom internationell GP hoppning. En mycket allroundbegåvad Maraton-son som parallellt med en internationell tävlingskarriär som hopphäst bevisat att han nedärver mycket goda sporthästegenskaper för både dressyr och hoppning. Hans höga avelsvärde bevisas av genomgående goda BLUP-index och att han är far till framgångsrike dressyrhingsten Briar, samt hopphästar med internationella meriter. Han har lämnat de godkända sönerna Magritte 780, Briar 899 och Okeanos 2003.

Maginis far Maraton har även han tävlat svår hoppning.

Bonnys avkommor kan lämpa sig till både hoppning, dressyr och fälttävlan tack vare fina gångarter och god hoppteknik.  Hon har fått 2 avkommor hos tidigare ägare (e.Zafferano) .

 

Betäcktes 2022 med Van Vivaldi och hade BF sommaren 2023. Tyvärr kastades hennes föl och vi hoppas att hennes beräknade föl 2024 e.Oneofakind OM kommer och är frisk och kry.

Skärmbild 2022-06-05 222551.png
_MG_0153-Redigera[2563].jpg
_MG_0063-Redigera[2562].jpg

Quite Vain of May

Mayday

2020

SWB selektionssto

162 cm, växande

Mörkbrun/svartbrun

Mr Vain - Quite Easy

Äg/upf: Angelica Hoerschelmann

DSC05346-Förbättrat-BR-Redigera.jpg

Mayday är ett fint selektionssto som jag fått förmånen att låna säsongen 2023-2024.

Mayday är en bestämd dam som är kort och kompakt. På treårstestet fick hon bla 8 för typ, 8 för huvud, hals och bål, 8 för ben, 8 för galopp, 7,5 för hoppteknik, 8 för temperament. Blev klass 1 och selektionssto.

 

Hon är väntar föl e.Asterix de colouer som tävlats framgångrikt av Douglas Lindelöw i 140-150 klasser.

Mayday är efter Mr Vain som tävlat framgångrikt upp tom 155 cm. Han har vunnit breeders throphy, varit i final i falsterbo som 5 och 6 åring samt blivit 10e placerad i unghäst VM. 

Morfar Quite Easy har meriter tom Svårklass hoppning. Quite Easys härstamning representerar det bästa hoppblod man kan få idag. Fadern Quidam de Revel, farfar Jalisco B, farfarsfar Almé och farmor Dirka har alla varit framgångsrika i hoppning på högsta internationella nivå. Quidam de Revel är ledande fadershingst i världen.

DSC05126-Förbättrat-BR-Redigera.jpg
bottom of page